E-bike Spark ONE zwart design

Design

De e-bike Spark ONE is uitgevoerd in stijlvol mat wit of mat zwart. De trap-ondersteuning is via het digitale display eenvoudig in te stellen. De e-bike is zorgvuldig afgewerkt. De kabels zijn weggewerkt in het frame. Het aluminium frame maakt de e-bike lichter en is daardoor ook prima te gebruiken zonder trapondersteuning. Door het gebruik van hoogwaardige materialen en een dichte kettingkast, heeft deze e-bike nauwelijks onderhoud nodig. Deze e-bike fiets heeft een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. De Spark ONE is uitermate geschikt voor zowel lange als korte afstanden, in iedere situatie of bij ieder weertype.

Verbeteringen Spark ONE-N8 (t.o.v. Spark ONE 2015 testwinnaar):

– NEXUS-8 i.p.v. een NEXUS-7 (de NEXUS-8 fietst lichter dan de NEXUS-7)
– Tranz-X stuurpen (hierdoor is de elektrische fiets stijver)
– Shimano e-bike rollerbrake (krachtiger dan de standaard Shimano Rollerbrake
)
– Afwerking: o.a. luxere remhendels met geïntegreerde bel 

Shimano Nexus 8

8 naafversnellingen van Shimano van hoge kwaliteit, die nauwelijks tot geen onderhoud vragen. Door het gebruik van deze naafversnellingen heeft de e-bike een dichte kettingkast, zodat uw kleding en de bewegende delen optimaal beschermd zijn.

Door o.a. de Shimano NEXUS-8 naafversnelling, fietst deze e-bike ook erg licht zonder ondersteuning.

E-bike Shimano Nexus Spark One zwart

Li-ion accu met slot

E-bikez maakt voor zijn elektrische fietsen gebruik van een milieuvriendelijke accu. Deze is standaard uitgerust met een zeer grote capaciteit  van 468 Wh (36V, 13Ah)  en heeft een actieradius tot 120 kilometer. De accu is uitneembaar en wordt beveiligd met een geïntegreerd slot. In de accu is ook een achterlicht geïntegreerd.

Kleine voorwielmotor

Deze 250W motor geeft een krachtige ondersteuning in iedere situatie. Voor deze e-bike is de meest  krachtige motor gebruikt (40Nm) en biedt zo goede ondersteuning bij lange afstanden, tegen de wind in of tegen een helling op. Omdat de motor in het voorwiel is geplaatst, kunnen we gebruik maken van een naafversnelling. Hierdoor heeft de e-bike weinig onderhoud nodig en kan een dichte kettingkast worden gebruikt.

E-bike voorwielmotor Spark ONE zwart
e-bikez Spark one digitaal display

Digitaal display met 5 niveaus

Het eenvoudig te bedienen paneel biedt 5 niveaus voor trapondersteuning, loopstand (5 km/u) en nulfunctie (rijden zonder ondersteuning met het display aan). Op het digitale middendisplay is verder informatie over de snelheid, afstand en het accugebruik af te lezen. Het bedieningspaneel zit naast het handvat. Hierdoor kunt u de elektrische fiets bedienen met uw handen aan het stuur. De ondersteuning stopt bij snelheden iets boven de 25 km per uur. Dit is wettelijk bepaald.

CST Sensamo

Deze Sensamo banden hebben een extra geweven laag, waardoor ze bij uitstek geschikt zijn voor elektrische fietsen. De extra versteviging zorgt ervoor dat de zijwanden niet kapot gaan. De erg lage rolweerstand zorgt voor een grotere actieradius voor uw elektrische fiets. En natuurlijk zorgt de fiber anti-leklaag ervoor dat u niet met een lekke band komt te staan.

e-bikez Spark one detail
Elektrische fiets ringslot Spark ONE

Axa Defender ringslot

Het is belangrijk een elektrische fiets goed te beveiligen. Daarom zijn onze e-bikes standaard uitgerust met een gehard stalen ringslot van Axa. Dit slot heeft het ART-2-certificaat. Hierdoor is de e-bike ook goed tegen diefstal te verzekeren. Dit slot is ook te gebruiken met de Axa insteekketting. Met deze insteekketting is de e-bike aan iets vast te zetten. Hierdoor is de e-bike minder interesant is voor diefstal.

Draaigreepschakeling

Voor extra gebruiksgemak hebben onze elektrische fietsen een draaigripschakelaar van Shimano. Dit is een in het handvat geïntegreerde versnellingsschakelaar. Het veranderen van een versnelling gebeurt door het draaien van het handvat. Voor de Spark ONE hebben we ook een bel in de remhendel geïntegreerd.

E-bike draaigreepschakeling Spark ONE

Volledige specificaties e-bike Spark ONE

Sensor Rotatie
Bereik 70-150 km (verbruik stand 5: 100 Wh / 14 km)
Accu type Li-ion 13Ah (468 Wh)
Uitneembare accu
Oplaadtijd 6 uur
Anti-lek banden
Ondersteuningsniveaus 5 + 0 en loopstand
Motor 40Nm, 250 Watt (36V), brushless
Versnelling Shimano Nexus 8 (NX-8)
Digitaal display
Draaigreepschakeling   (Shimano)
Verende voorvork   (SR Suntour)
Verende zadelpen   (Promax)
Ergonomisch design
Verstelbaar stuur   (Tranz-X)
Zadel Selle Royal Hertz
Led verlichting voor/achter   (Led voor, Spanninga in accu)
Remmen Voor: Shimano V-brake achter: Shimano E-bike Rollerbrake
Gewicht 22 kg (excl. accu)
Wielmaat 28″
Frame Aluminium
Framematen (cm) 50
Slot Axa Defender ringslot ART** (insteekketting optioneel)
CE gekeurd   (volgens norm EN 15194)
Veiligheid gekeurd   (volgens norm EN 14764)
Velgen Dubbel aluminium
Maximaal belasting 125 kg

E-bikez in het echt ervaren?

Plan nu vrijblijvend een proefrit in. U bepaalt de datum
en locatie. Maak een proefrit in uw eigen omgeving!

Heb je een vraag en wil je direct antwoord?

Bel mij terug E-mail ons

e-bikez logo diap