Design

De Spark evo is uitgevoerd in stijlvol mat wit of mat zwart. Het Spark evo frame heeft een extra lage instap. De ondersteuning is via het digitale display eenvoudig in te stellen. De elektrische fiets is zorgvuldig afgewerkt, zoals het wegwerken van de kabels in het frame. Het aluminium frame maakt de e-bike lichter en is daardoor ook prima te gebruiken zonder trapondersteuning. Door het gebruik van een NEXUS-8 naaf en een dichte kettingkast, heeft deze elektrische fiets nauwelijks onderhoud nodig. Deze elektrische fiets is voorzien van een krachtige middenmotor (90 Nm) en is uitgerust met met rotatie, snelheid en kracht-sensor. Hierdoor rijdt de elektrische fiets zeer comfotabel. Deze elektrische fiets met middenmotor heeft veel kracht, maar is toch fluisterstil. De elektrische fiets Spark evo kan matige tot zeer krachtige ondersteuning bieden.

Shimano Nexus 8

8 naafversnellingen van Shimano van hoge kwaliteit, die nauwelijks tot geen onderhoud vragen. Door het gebruik van deze naafversnellingen heeft de fiets een dichte kettingkast, zodat uw kleding en de bewegende delen optimaal beschermd zijn.

Door o.a. de Shimano NEXUS-8 naafversnelling, fietst deze elektrische fiets ook erg licht zonder ondersteuning.

E-bike Shimano Nexus 8 Spark Evo

Li-ion accu met slot

E-bikez maakt voor zijn elektrische fietsen gebruik van een milieuvriendelijke accu. Deze is standaard uitgerust met een zeer grote capaciteit  van 468 Wh (36V, 13Ah)  en heeft een actieradius tot 120 kilometer. De accu is uitneembaar en wordt beveiligd met een geïntegreerd slot. In de accu van de Spark evo is ook een achterlicht geïntegreerd.

Krachtige middenmotor

De Spark evo met midden-motor geeft indien gewenst een zeer krachtige ondersteuning in iedere situatie, zoals bij lange afstanden, tegen de wind in of tegen steile hellingen op. Deze krachtige motor bezit de nieuwste technologie waardoor hij maximaal presteert (90Nm), maar toch fluisterstil is. Omdat de motor in het midden is geplaatst, fietst deze elektrische fiets zeer stabiel. Door gebruik van zowel een kracht als rotatie-sensor heeft de Spark evo een heel natuurlijke fietservaring.

e-bikez Spark Evo middenmotor

Digitaal display met 5 niveaus

Het eenvoudig te bedienen paneel biedt 5 niveaus voor trapondersteuning, loopstand (5 km/u) en nulfunctie (rijden zonder ondersteuning met het display aan). Op het digitale middendisplay is verder informatie over de snelheid, afstand en het accugebruik af te lezen. Het bedieningspaneel zit naast het handvat. Hierdoor kunt u de elektrische fiets bedienen met uw handen aan het stuur. De ondersteuning stopt bij snelheden iets boven de 25 km per uur. Dit is wettelijk bepaald.

CST Sensamo

Deze Sensamo banden hebben een extra geweven laag, waardoor ze bij uitstek geschikt zijn voor elektrische fietsen. De extra versteviging zorgt ervoor dat de zijwanden niet kapot gaan. De erg lage rolweerstand zorgt voor een grotere actieradius voor uw elektrische fiets. En natuurlijk zorgt de fiber anti-leklaag ervoor dat u niet met een lekke band komt te staan.

E-bike AXA Defender ringslot | Volt Evo

Axa Defender ringslot

Het is belangrijk een elektrische fiets goed te beveiligen. Daarom zijn onze e-bikes standaard uitgerust met een gehard stalen ringslot van Axa. Dit slot heeft het ART-2-certificaat. Hierdoor is de elektrische fiets ook goed tegen diefstal te verzekeren. Dit slot is ook te gebruiken met de Axa insteekketting. Met deze insteekketting is de e-bike aan iets vast te zetten. Hierdoor is de e-bike minder interesant is voor diefstal.

Draaigreepschakeling

Voor extra gebruiksgemak hebben onze elektrische fietsen een draaigripschakelaar van Shimano. Dit is een in het handvat geïntegreerde versnellingsschakelaar. Het veranderen van een versnelling gebeurt door het draaien van het handvat. Voor de Spark evo hebben we ook een bel in de remhendel geïntegreerd.

Volledige specificaties Spark Evo

Sensor Trapkracht & rotatie
Bereik 60-120 km (verbruik stand 5: 100 Wh / 12,5 km)
Accu type Li-ion 13Ah (468 Wh)
Trapkracht-sensor
Oplaadtijd 6 uur
Anti-lek banden
Ondersteuningsniveaus 5 + loopstand
Motor Midden, 90Nm, 250 Watt (36V), 100% vrijloop
Versnelling Shimano Nexus 8 (NX-8)
Digitaal display
Draaigreepschakeling   (Shimano)
Verende voorvork   (SR Suntour)
Verende zadelpen   (Promax)
Ergonomisch design
Verstelbaar stuur   (Tranz-X)
Zadel Selle Royal Hertz
Led verlichting voor/achter   (Axa voor en Spanninga in accu)
Remmen Voor: Schijfrem (niet op foto getoond): Shimano E-bike rollerbrake
Gewicht 23 kg (excl. accu)
Wielmaat 28″
Frame Aluminium
Framemaat 50
Slot Axa Defender ringslot ART** (insteekketting optioneel)
CE gekeurd   (volgens norm EN 15194)
Veiligheid gekeurd   (volgens norm EN 14764)
Velgen Dubbel aluminium
Maximaal belasting 125 kg

E-bikez in het echt ervaren?

Plan nu vrijblijvend een proefrit in. U bepaalt de datum
en locatie. Maak een proefrit in uw eigen omgeving!

Heb je een vraag en wil je direct antwoord?

Bel mij terug E-mail ons