Zorg goed voor jezelf en je fiets in de vrieskou

Zorg goed voor jezelf en je fiets in de vrieskou

De temperatuur is weer gedaald naar het vriespunt. Maar met dat lekkere zonnetje erbij en een dikke jas en handschoenen aan is het heerlijk om op de fiets te stappen de komende dagen!

Hoe zit het eigenlijk met fietsen op je elektrische fiets in hartje winter? Zijn er speciale maatregelen nodig voor je e-bike? Kun je zomaar door de sneeuw en pekel rijden met je elektrische fiets en kan de accu eigenlijk wel tegen de kou? Net als dat jijzelf rekening houdt met de koude dagen, heeft je elektrische fiets ook wat meer zorg nodig. We vertellen je graag hoe je jouw e-bike in topconditie houdt deze winter!

De elektrische fiets en vorst aan de grond
Het blijft natuurlijk oppassen op een fiets bij gladheid, maar omdat de elektrische fiets wat zwaarder is dan een gewone fiets heeft hij ook een iets stabielere wegligging. De fietsen van E-bikez hebben een gesloten kettingkast hierdoor slijt je ketting minder snel. Dat is vooral een voordeel in de herfst en winter als het vaak nat en koud is buiten. Na een flinke rit door sneeuw en pekel is het wel verstandig om je fiets even schoon te spoelen, maar het is geen ramp als dat niet lukt. E-bikez heeft gekozen voor een harde laklaag die de fiets goed beschermt tegen invloeden van buitenaf. Dit maakt dat deze elektrische fiets ook in de winter een betrouwbaar vervoermiddel is.

Kan de accu van een elektrische fiets tegen de kou
Wanneer je elektrische fiets deze winter stil staat is het beter om je accu eruit te halen en minimaal eens per maand even aan de oplader te leggen. Dat is goed voor de levensduur van je accu. Fiets jij het hele jaar door op je elektrische fiets dan is het verstandig om de accu binnen op te laden in de winter. Gelukkig is de accu van E-bikez gemakkelijk uitneembaar dus het is een eenvoudige klus om dat uit voorzorg even te doen.

Houd rekening met wat minder vermogen
Waar je ook rekening mee moet houden, is dat alle accu’s in de winter minder goed presteren dan in de zomer. Dat betekent dat je ’s winters minder kilometers uit je accu haalt dan zomers. Het verschil in de echte vrieskou van de winter kan oplopen tot zo’n 25% van het normale bereik. Iets om je bewust van te zijn als je een winters ritje van plan bent. Als je een extra oplaadsnoer hebt kun je dat meenemen en je accu opladen terwijl je ergens een heerlijke warme chocolademelk drinkt. Zo laad je allebei even lekker op.

Veel fietsplezier van het E-bikez team gewenst!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *