Een terugblik op 2016

Een terugblik op 2016

Hoe was het jaar 2016 voor ons? Wat waren de mijlpalen, veranderingen en groei van 2016?

Middenmotoren

De belangrijkste mijlpaal voor ons was het introduceren van een elektrische fiets met middenmoter. Na veel research over middenmotoren te hebben verricht, bleven er uiteindelijk drie kandidaten over; Shimano (Stepps), Bafang en Shengyi. Van elk type hebben we een demo laten maken en deze uitvoering getest. Uiteindelijk hebben we gekozen voor Shengyi, de doorslag voor ons was rijgedrag, kracht en geluid van de motor, maar ook de goede ervaring die we al 5 jaar met dit merk hebben.

2x winnaar Elektrische fietsen test 2016

Ook dit jaar werden onze fietsen als beste beoordeeld, en dit jaar twee fietsen! Onze nieuwe elektrische fiets ‘Spark evo’ met middenmoter werd als beste beoordeeld door de stichting elektrischefietsen.com op het gebeid van prijs/kwaliteit in de categorie €1500,- tot €1999,-. Hier waren we enorm blij mee, omdat dit onze eerste e-bike is met middenmotor. Ook werd ons instapmodel ‘Spark go’ door dezelfde stichting als beste getest op prijs/kwaliteit in de categorie €1000,- tot €1499,-

NeXt

We hebben ons dit jaar ook beziggehouden met het ontwerp van een nieuw frame voor onze elektrische fiets(en). Met deze nieuwe e-bike ‘NeXt’ willen we een wat jongere doelgroep aanspreken. De lancering voor de NeXT staat voor begin van kwartaal 2017. Later hierover meer.

Groei 2016

Ook dit jaar maakte we een flinke groei door, we wisten een groei van 31% te realiseren ten op zichtte van 2015. De groei is wederom te danken aan de goede testuitslagen en de positieve ervaringen van onze klanten, we willen iedereen hiervoor bedanken!