E-bikez beste garantie van Nederland

E-bikez beste garantie van Nederland

E-bikez is als beste beoordeeld op garantievoorwaarden van bijna zestig merken in Nederland!

De verkoop van elektrische fietsen heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Inmiddels is een op de drie fietsen een e-bike. Deze fietsen zijn gemiddeld twee keer zo duur als een normale fiets. Maar hoe zit het met de garantie? Certimark onderzocht de voorwaarden van bijna zestig merken.

E-bikez de beste

Begin dit jaar heeft Certimark veel fabrikanten benaderd. Met een aantal van deze hebben ze de garantievoorwaarden onder de loep genomen. Merken zoals E-bikez en Shinga hebben deze positief voor de consument aangepast. Dit is ook meteen terug te zien in de top tien van beste garantievoorwaarden op E-bikes.

In de top 10 ontbreken de grote bekende traditionele fietsmerken. Zij ontvangen een één of twee sterren garantiekeurmerk bij Certimark. Certimark onderzoekt uitsluitend het garantievoorwaardendocument, wellicht is de service in de praktijk beter. Maar fabrikanten zouden er goed aan doen door vooraf de consument het vertrouwen te geven volgens Certimark.

Wettelijk verplicht

De laatste jaren zijn er veel nieuwe merken van E-bikes op de markt gekomen. Fabrikanten van deze fietsen zijn wettelijk verplicht om de consument vooraf te informeren over de garantievoorwaarden. Uit onderzoek van Certimark blijkt dat veel merken geen of nauwelijks informatie beschikbaar hebben. Ook na het opvragen via mail of telefoon bleef de informatie uit.

Ben je van plan een e-bike te kopen, vraag dan in elk geval vooraf naar de garantievoorwaarden, zodat je weet waar je bij mogelijke problemen aan toe bent.

Lees meer

Meer over certimark

Bron: certimark.nl